מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

חצילים ברוטב עגבניות

חצילים בתנור זה להיט, אם מוסיפים להם רוטב עגבניות אז בכלל, ואם מעל הכל מפנקים אותם בשכבה יפה שלגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), שמקבלת מכת חום בתנור - זה כבר לגמרי הסוף. אז ככה

|mako אוכל| פורסם07:10
חצילים ברוטב עגבניות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לרוטב:

  • כוס וחצי עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
  • מעט אורגנו או בזיליקום טרי
  • מעט פפריקה חריפה או צ'ילי חריף טרי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2חוצים את החציל וחורצים בכל אחד מהחצאים בסכין בצורת שתי וערב.

3מערבבים את חומרי הרוטב, ושופכים חצי ממנו לתבנית.

4מסדרים את חצאי החציל על הרוטב ושופכים את שאר הרוטב מלמעלה. ממליחים ומפלפלים.

5מכסים בניר אפייה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל-30 דקות.

6מסירים את הכיסוי, מפזריםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)וצולים עוד כ-10 דקות, או עד הזהבה. מגישים חם.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il