לזניה דפי אורזמתכון ללזניה ללא גלוטן, כשאת דפי הלזניה מחליפים דפי אורז: ארוחת ערב טעימה, קלה, מרשימה, בכלום עבודה ומוכנה תוך פחות משלושת רבעי שעה. חשבתם ששיגעון דפי האורז מאחורינו? רחוק מכך
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לתבנית 22 ס"מ:
לתערובת הגבינות:
לרוטב: (אפשר גם להסתפק ברוטב פיצה מוכן)
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מחממים מעט שמן זית בסיר ומערבבים את כל חומרי הרוטב במשך 2 דקות. מורידים מהאש (מי שמעוניין לקצר תהליכים יכול גם להשתמש ברוטב פיצה/לזניה מוכן). 3 מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות, הביצה והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה. הרכבת שכבות הלזניה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako4 מרכיבים את הלזניה: יוצקים 3 כפות מהרוטב בתוך תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ, מעליו מניחים דף אורז (אין צורך להרטיב אותו במים, הוא יירטב מהרוטב), מפזרים מעליו 3 כפות מתערובת הגבינות וחוזרים על הפעולה עד לסיום דפי האורז. שימו לב שהשכבה האחרונה היא של תערובת הגבינות. 5 אופים את הלזניה כ25-30 דקות. מניחים לה להצטנן מעט ולהתייצב, וזוללים. בתיאבון! יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |