
לחמניות בשרכלל בסיסי של החיים הוא שכל מה שטעים - יהיה טעים אפילו יותר בתוך בצק. המתכון הזה הוא עוד הוכחה לאמת הקמאית הזו: תבשיל בקר שמסתתר בתוך לחמנייה ביתית, מה יכול להיות יותר מפתה מזה?![]() צילום: רותם ליברזון, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לבצק (20 לחמניות):
למילוי:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של לפחות שעה וחצי. לחמניות במילוי תבשיל בשר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל2מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מטגנים את הבצל והשום כ-4 דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר שחום. 3מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך. מצננים. 4מוציאים את קוביות הבשר ומפרקים אותן לסיבים. 5הרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. 6מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, ומניחים בה 1-2 כפות מהבשר המפורק. סוגרים היטב לצורת כדור. 7מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומניחים לתפיחה שנייה של 20 דקות. מקשטים בשומשום. 8אופים את הלחמניות 25-30 דקות, עד שהן שחומות. מגישים חם. לחמניות בשר - מבפנים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |