אוכל
אוכל

מרק אפונה ובצקניות

למרות שיש במרק הזה גם בצל, שום ופטרוזיליה, המרכיב העיקרי הוא אפונה שמבשלים עד שהיא רכה רכה וקטיפתית. לזה מוסיפים בצקניות ומבינים שלא צריך בחיים שקדי מרק כשיש כאלה כופתאות. מרק מושלם ליום מעונן

|אוכל טוב, mako| פורסם07:00
מרק ירקות עם בצקניות (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
Rating:4.796reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

למרק:

  • בצל, קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזליה קצוצה דק
  • חבילת אפונה יבשה (500 גרם)
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצקניות:

  • 5 כפות סולת
  • רבע כוס מים
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום להזהבה. מוסיפים אפונה, פטרוזיליה, 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול ומורידים לאש בינונית. מבשלים שעה עד שהאפונה רכה מאד .

2בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק יציב ומעבירים למנוחה רבע שעה במקרר.

3בעזרת כפית יוצרים כופתאות קטנות ומניחים בתוך המרק ל-20 דקות בישול על אש בינונית. מגישים חם.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

מרק ירקות עם בצקניות. גם אפונה כמובן מרק ירקות עם בצקניות. גם אפונה כמובן|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il