אוכל
אוכל

בורקס טורקי

כשביקשנו מרותם ליברזון מתכון לבורקס טורקי לא שיערנו עד כמה אנחנו עומדים להתענג על התוצאה. מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם נגיעה קלה של שום, בצק פילו מתפצפץ עם שמן זית - מה עוד אפשר לבקש מבורקס?

|mako אוכל| פורסם07:27
בורקס טורקי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.263reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית עגולה 26 ס"מ:

  • 10 דפי פילו (אם יש עבודת יד - מה טוב)
  • שמן זית

למלית:

  • 6 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מוחלט
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל, קצוץ דק
  • שן שום, קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לעיטור:

  • שמן זית או ביצה טרופה (ואז המתכון לא טבעוני)
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומניחים לצינון.

2מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והשמן שבמחבת, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים ומצננים.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4לוקחים דף פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו.

5מסדרים חמישית מהמלית בקצה הדף, לאורכו, ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מרופדת נייר אפייה.

6ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו, ומרחיבים את השבלול בצורה מעגלית.

7מברישים את השבלול בשמן זית או בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהשבלול שחום. מגישים עם ירקות וביצים קשות.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il