
בורקס טורקיכשביקשנו מרותם ליברזון מתכון לבורקס טורקי לא שיערנו עד כמה אנחנו עומדים להתענג על התוצאה. מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם נגיעה קלה של שום, בצק פילו מתפצפץ עם שמן זית - מה עוד אפשר לבקש מבורקס?![]() צילום: רותם ליברזון, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 26 ס"מ:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומניחים לצינון. 2מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והשמן שבמחבת, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים ומצננים. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4לוקחים דף פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו. 5מסדרים חמישית מהמלית בקצה הדף, לאורכו, ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מרופדת נייר אפייה. 6ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו, ומרחיבים את השבלול בצורה מעגלית. 7מברישים את השבלול בשמן זית או בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהשבלול שחום. מגישים עם ירקות וביצים קשות. לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |