אוכל
אוכל

פריקה על יוגורט

תקראו לה פריקה או תקראו לה פריקי, החיטה הירקרקה עם הטעם המעושן הבילט אין הפכה כבר מזמן ליקירת השפים, וממש לא רק בקרב המטבח הערבי. אפשר לאכול ככה, עם תוספת יוגורט או שאפשר כתוספת מושלמת ליד מנת חלבון

|mako אוכל| פורסם07:00
מתכון פריקה בסיסי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:427reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כללי בסיס לעבודה עם פריקה:

** הפריקה היא דגן (חיטה) בטעם מעושן שמתנהג בבישול בגדול כמו אורז או פתיתים. הבישול הבסיסי של הפריקה נעשה במים ביחס של כוס וחצי מים על כוס פריקה, והבישול עצמו לוקח מעט יותר זמן מאשר בישול של אורז, אבל פחות מבישול של חיטה (או אורז מלא).

** כמו אורז, גם את הפריקה מומלץ להשאיר בסיר סגור 10 דקות אחרי גמר הבישול.

** נהוג לאכול פריקה כשהיא במרקם מעט נגיס. מי שאוהב את האוכל שלו רך יותר יכול להוסיף כמה דקות לבישול, וגם להוסיף את הפריקה לתבשילים בבישול איטי (ואפילו לחמין).

** הפריקה משתלבת נהדר עם מרכיבים חריפים, וגם עם עגבניות ועוד ירקות. למעשה, היא מאוד ידידותית לתוספות ועובדת טוב כמעט עם כל מה שמוסיפים לה.


** דרך פשוטה וטעימה להכין פריקה בלי מתכון: שוטפים היטב, מטגנים עם בצל, מוסיפים מים ומבשלים 20-25 דקות.

המצרכים :

  • 3 כפות שמן
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כוס פריקה
  • כוס וחצי מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)

להגשה:

  • גביע יוגורט/שמנת חמוצה
  • בצל ירוק קצוץ
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

2שוטפים היטב את הפריקי, מסננים, מוסיפים לסיר ומטגנים עוד 3 דקות.

3מתבלים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20-25 דקות, או עד שכל המים מתאדים.

4משאירים את הסיר סגור לעוד עשר דקות. מגישים מעל שמנת חמוצה או יוגורט, ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ומעט שמן זית.

פריקה על יוגורט. קל וטעיםפריקה על יוגורט. קל וטעים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il