מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מרק ירקות עם אטריות

חברים, סגרנו לכם את הפינה של מרק להיום: קצת ירקות שאנחנו אוהבים, תיבול בסיסי - כי לא צריך יותר - ואטריות דקות שנותנות למרק נפח וגוף, כדי שיוכל לחמם לנו את הבטן טוב טוב

|mako אוכל| פורסם07:16
מרק ירקות עם אטריות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • שמן זית, לטיגון
  • בצל, קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חצי כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • חצי ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
  • 2 עלי דפנה
  • פלפל צ'ילי יבש
  • ליטר ציר או מים
  • 4 קישואים, קצוצים לקוביות קטנות
  • חבילת פטרוזליה, קצוצה דק
  • מלח
  • כוס אטריות דקות

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר את הבצל והשום עד לשקיפות עדינה, כשתי דקות.

2מוסיפים את הכרובית, הברוקולי, עלי הדפנה והצ'ילי ואז את הציר או המים. מביאים לרתיחה.

3מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

4מוסיפים את הקישואים והפטרוזיליה, ממליחים ומבשלים עוד רבע שעה, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין נגיסים.

5מבשלים אטריות ומוסיפים למרק.

מרק ירקות עם אטריות - והרבה פטרוזיליהמרק ירקות עם אטריות - והרבה פטרוזיליה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

** עדיף להוסיף אטריות רק למנות שמגישים ולא לסיר כולו, כדי שלא ימשיכו "לשתות" את המרק במקרר.

** אם משתמשים בציר עוף או בשר המרק כמובן אינו פרווה ואינו צמחוני.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il