
בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיותנכון, יש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים רותחים, אבל זה מתקזז יפה עם העובדה שאין פה אפילו התפחה אחת של יותר מ-20 דקות. בקיצור, המתכון הזה משתלם ברמות, וככל שתקדימו להבין את זה יהיה לכם יותר טעים![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (10 יחידות):
לנוזל הבישול:
לפיזור:
אופן ההכנה:1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק בערך 20 דקות על מהירות בינונית. 2מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 3מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ויוצרים מכל אחת כדור. 4מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים מעט. 5יוצרים במרכז כל כדור בצק חור עם האצבע ובעזרת הידיים מגדילים את החור עד שמתקבלת צורת בייגל. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק, מכסים ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות. 6בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומביאים לרתיחה בסיר רחב את המים עם הסילאן והמלח. 7מעבירים את הבייגלס בעדינות רבה למים הרותחים (לא יותר מ-3 יחידות בכל פעם) ומבשלים חצי דקה מכל צד. מסננים מעודפי נוזלים ומעבירים לתבנית. 8מפזרים שומשום, פרג או שניהם ואופים 15-20 דקות, עד שהבייגלס משחימים. מצננים וזוללים. תגיות:בייגל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |