מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיות

נכון, יש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים רותחים, אבל זה מתקזז יפה עם העובדה שאין פה אפילו התפחה אחת של יותר מ-20 דקות. בקיצור, המתכון הזה משתלם ברמות, וככל שתקדימו להבין את זה יהיה לכם יותר טעים

|mako אוכל| פורסם07:45
בייגל ביתי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק (10 יחידות):

  • 4 ורבע כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כוס וחצי מים חמימים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

לנוזל הבישול:

  • 3 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית מלח

לפיזור:

  • שומשום
  • פרג

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק בערך 20 דקות על מהירות בינונית.

2מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

3מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ויוצרים מכל אחת כדור.

4מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.

5יוצרים במרכז כל כדור בצק חור עם האצבע ובעזרת הידיים מגדילים את החור עד שמתקבלת צורת בייגל. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים כך עם כל כדורי הבצק, מכסים ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.

6בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומביאים לרתיחה בסיר רחב את המים עם הסילאן והמלח.

7מעבירים את הבייגלס בעדינות רבה למים הרותחים (לא יותר מ-3 יחידות בכל פעם) ומבשלים חצי דקה מכל צד. מסננים מעודפי נוזלים ומעבירים לתבנית.

8מפזרים שומשום, פרג או שניהם ואופים 15-20 דקות, עד שהבייגלס משחימים. מצננים וזוללים.

תגיות:בייגל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il