אוכל
אוכל

קיגל

מזל שסוכות זה חג כל כך ארוך, ככה אפשר להתפנק ולהכין את הקיגל בתנור במהלך כל הלילה ולקום לריח מטריף ביותר. ההכנה פשוטה ביותר, אין מה לפחד, הקירמול לא מסובך והתוצאה שווה את הכל

|mako אוכל| פורסם10:56
קיגל (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.4168reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם אטריות יבשות קצרות דקות
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כף מלח
  • כף פלפל שחור גרוס דק

לקרמל:

  • כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מבשלים את האיטריות עד שהן רכות ומסננים. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומוסיפים ביצים סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

2מכינים את הקרמל: מחממים במחבת עמוקה בחום בינוני את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל לבעבע - לא נוגעים ולא מערבבים. כשהסוכר הופך לקרמל עם צבע ענברי מוסיפים את החמאה לעוד בעבוע עדין ומכבים את האש. שופכים את הקרמל מעל האטריות ומערבבים.

3מחממים תנור ל־175 מעלות. מניחים את תערובת האטריות לתוך תבנית משומנת מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור כשעתיים וחצי או אפילו לילה שלם.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

קיגלקיגל|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il