אוכל
אוכל

קציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק

אם אתם לא צמחונים או טבעונים הקציצות האלה כנראה קצת שונות מהקציצות הרגילות שלכם, אבל תקשיבו - תנו להן צ'אנס רק פעם אחת, והפעמים האחרות כבר יבואו לבד. כשמכינים קציצות טופו ככה, איש לא יכול לסרב להן

|mako אוכל| פורסם10:35
קציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקציצות:

  • 300 גרם טופו
  • חצי חבילת כוסברה
  • חצי בצל גדול
  • ביצה אחת
  • 4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
  • שליש כוס פירורי לחם
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור או צ'ילי ירוק טרי
  • שמן זית, לטיגון

לרוטב:

  • שמן זית, לטיגון
  • בצל שלם, חתוך לקוביות גדולות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • גמבה, חתוכה לקוביות גדולות
  • חצי כוס רוטב סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • כף דבש
  • כפית קורנפלור
  • כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את תערובת הקציצות: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים יחד.

2יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד השחמה.

3מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן זית את הבצל, השום והגמבה. מוסיפים את הסויה, הלימון והדבש ומביאים לרתיחה.

4מערבבים את הקורנפלור והמים. מוסיפים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.

5מוסיפים את הקציצות וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il