אוכל
אוכל

לחמעג'ון

כשבוחנים את זה לעומק, לחמעג'ון הוא בעצם סוג פיתה עם קציצות. ואנחנו, אנחנו אנשים שלא מסרבים לפחמימה טובה עם תערובת בשר ראויה, לא כשהבשר בפנים ולא כשהוא מלמעלה. קבלו את הלחמעג'ון של רותם ליברזון

|mako אוכל| פורסם11:36
לחמעג'ון  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:3.919reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לבצק הלחמעג'ון:

  • קילו קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 180 מ"ל שמן זית
  • 720-600 מ"ל (2 וחצי עד 3 כוסות) מים פושרים

למלית הבשר:

  • קילו בשר בקר טחון שמן
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית בהרט
  • חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים 10 דקות במיקסר. מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים לשעה וחצי, עד הכפלת הנפח.

2מוציאים את האוויר מהבצק באגרופים ולשים ביד 3 דקות נוספות.

3מחלקים את הבצק לכדורים לפי מספר המנות שרוצים - הכמות מתאימה לכ-12 מנות. מרדדים לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבניות מרופדות נייר אפייה. מתפיחים 15 דקות.

4תערובת הבשר: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצרים קציצות שטוחות, כמספר כדורי הבצק. מניחים את הקציצות על עיגולי הבצק כך שיישארו שוליים נקיים.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בנגלות, בכל פעם רבע שעה או עד שהבצק שחום בצדדים והבשר מוכן.

לחמעג'ון של רותם ליברזוןלחמעג'ון של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il