אוכל
אוכל

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לפעמים קציצות טובות הן כל מה שצריך, לא בשביל לשנות את העולם או להחזיר את החיים למסלול (הלוואי), אלא בשביל רגע אחד מול השולחן שבו אפשר להרגיש שהכל בסדר. כשאנחנו מדמיינים קציצות טובות זה מה שאנחנו רואים

|mako אוכל| פורסם10:42
קציצות עוף ברוטב עגבניות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.795reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו עוף טחון
  • בצל, קצוץ דק
  • חצי כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

לרוטב:

  • בצל, קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • רסק עגבניות קטן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ'ילי חריף לפי הטעם
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות.

2מטגנים את הקציצות במחבת עם מעט שמן זית מכל הצדדים עד להשחמה.

3הרוטב: בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

4מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה, עד שקצת מסמיך.

5מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה. מגישים על אורז לבן.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** אפשר לוותר על שלב הטיגון, ולהסתפק בבישול של העגבניות ברוטב. במקרה כזה חשוב להכניס אותן לרוטב רק כשהוא ברתיחה מלאה, ולהאריך את זמן הבישול לחצי שעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il