
סלמון וכרישה בנייר אפייהמכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע. יוצרים מעין סירות של נייר אפייה (אל דאגה, לא נדרש כאן שום כישרון מיוחד), ממלאים בדג, מקלות כרישה וקצת יין לבן - והיידה, לתנור. יוצא אש![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2חוצים את הכרישה לאורכה ושוטפים אותה היטב עד שאין חול. פורסים לאורך לפרוסות דקות (כמו מקלות דקים). 3ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את הכרישה 2-3 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מתבלים במלח ופלפל. 4מכינים 4 יריעות נייר אפייה. מניחים על כל אחת נתח של דג, ממליחים ומפלפלים, ומסדרים רבע מכמות הכרישה. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 5סוגרים היטב את נייר האפייה משני הצדדים, כמו עטיפת סוכרייה (אפשר עם חוט אפייה), כך שמתקבלת מעין סירה שבתוכה הדג (ראו בתמונה). מוזגים מעט מהיין הלבן לכל "סירה". 6. צולים 15-20 דקות, עד שהדג צרוב מעט מבחוץ ועסיסי וורדרד מבפנים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |