אוכל
אוכל

סלמון וכרישה בנייר אפייה

מכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע. יוצרים מעין סירות של נייר אפייה (אל דאגה, לא נדרש כאן שום כישרון מיוחד), ממלאים בדג, מקלות כרישה וקצת יין לבן - והיידה, לתנור. יוצא אש

|mako אוכל| פורסם12:54
סלמון צלוי עם כרישה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.852reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 נתחי פילה סלמון בעובי 4 ס״מ
  • 2 כרישות, ללא החלק הירוק כהה
  • 3 כפות חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כוס יין לבן שטעים לכם

אופן ההכנה:

>>מתכונים לפסח

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2חוצים את הכרישה לאורכה ושוטפים אותה היטב עד שאין חול. פורסים לאורך לפרוסות דקות (כמו מקלות דקים).

3ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את הכרישה 2-3 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מתבלים במלח ופלפל.

4מכינים 4 יריעות נייר אפייה. מניחים על כל אחת נתח של דג, ממליחים ומפלפלים, ומסדרים רבע מכמות הכרישה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

5סוגרים היטב את נייר האפייה משני הצדדים, כמו עטיפת סוכרייה (אפשר עם חוט אפייה), כך שמתקבלת מעין סירה שבתוכה הדג (ראו בתמונה). מוזגים מעט מהיין הלבן לכל "סירה".

6. צולים 15-20 דקות, עד שהדג צרוב מעט מבחוץ ועסיסי וורדרד מבפנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il