אוכל
אוכל

עראייס צמחוני שמנוני ודשן

יום העצמאות עוד שנייה כאן, ויותר ויותר ישראלים מתכוונים לחגוג אותו מבלי לפגוע בחירותם של בעלי החיים. אחרי שסגרנו את פינת העראייס, אנחנו חייבים להגיד שזה מרגיש כמו אפשרות נהדרת

|mako אוכל| פורסם07:27
עראייס צמחוני טבעוני (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.532reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 4 פיתות, חצויות
  • שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
  • שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • חבילת פטריות, קצוצות דק
  • מעט צ'ילי ירוק טרי, קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום

להגשה:

  • סלט ירקות
  • טחינה
  • עמבה

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים במים לפי הוראות היצרן. מסננים.

2מטגנים במחבת עמוקה את הבצל והפטריות עד להשחמה. מוסיפים את העדשים והצ'ילי ומערבבים.

3מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומועכים קצת את התערובת.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

4מחלקים את התערובת בין חצאי הפיתות.

5מברישים את הפיתות מבחוץ בנדיבות בשמן זית ומניחים על מחבת פסים חמה.

6צולים היטב משני הצדדים ומגישים חם לצד סלט רענן, טחינה ועמבה.

>> עוד מתכונים ליום העצמאות

חג עצמאות שמח!

תגיות:עראייס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il