אוכל
אוכל

גיבץ' ירקות מושלם

גבץ' זה ממש לא משהו מכינים רגע לפני שזורקים ירקות לפח - זה רטטוי בלקני, מנת ירקות טעימה עשירה ונפלאה שבהדרגה מוסיפים לסיר עוד מרכיבים ואז מעבירים לתנור לטאץ' אחרון של הסמכה. בקיצור: תכינו משהו לניגוב

|mako אוכל| פורסם07:00
גיבץ' של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.5130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חציל
  • בצל
  • פלפל אדום
  • 3 זוקיני
  • 4 עגבניות
  • 10 שיני שום פרוסות
  • רסק עגבניות (100 גרם)
  • כוס מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ענפי תימין
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1חותכים את החצילים לקוביות. מחממים שמן זית במחבת עמוקה/סוטאז' ומטגנים את החצילים עד להזהבה. מוציאים את קוביות החצילים לצלחת ושומרים בצד.

2בינתיים חותכים את כל שאר הירקות לקוביות. מוסיפים לאותה מחבת שבה טוגנו החצילים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים למחבת את הפלפל, ממשיכים לבשל ומוסיפים את הזוקיני, העגבניות והשום. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4מחזירים לסיר גם את החצילים ואז מוסיפים את הרסק, המים והתימין. מערבבים, מביאים לרתיחה, מתבלים, מכסים ומבשלים ל-10 דקות.

5מסירים את המכסה ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהתבשיל שחום וזהוב.

סיר גיבץ'סיר גיבץ'|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il