אוכל
אוכל

מרק כרישה ותפוח אדמה

החלק החורפי של השבוע כבר מעבר לפינה, ואנחנו שמחים מאוד לקבל את פניו עם המרק הזה, שהוא סמיך וקרמי, חמאתי וטעים שאפשר רק להשתגע. ככה עושים את זה (קל, ברור שקל)

|mako אוכל| פורסם06:25
מרק כרישה ותפוח אדמה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:3.434reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 3-4 כרישות גדולות, בלי החלק הירוק
  • 60-80 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
  • עלים מ-4-6 גבעולי תימין
  • כפית שטוחה מלח
  • 6-8 כוסות מים

להגשה:

  • שמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1חוצים את הכרישה לאורך ושוטפים היטב מחול.

2קוצצים את הכרישה גס ומטגנים בסיר עם חמאה ושמן זית על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

3מוסיפים את תפוחי האדמה, התימין, המלח והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.

4טוחנים את המרק עד שהוא חלק, מתקנים תיבול ואם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד מים.

5מגישים חם מאוד עם זילוף של שמן זית ומעט פלפל שחור.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il