אוכל
אוכל

דפי אורז במילוי ירקות ועוף

עם בורקס של דפי אורז יש רק בעיה אחת, אבל זאת חתיכת בעיה: הם יוצאים צמיגיים רצח, ולבורקס צמיגי כבר יותר קשה לקרוא בורקס. רותם ליברזון פותרת את הבעיה הזו בקלילות מעוררת השתאות, ועל הדרך מפגיזה עם המלית

|mako אוכל| פורסם07:23
דפי אורז במילוי ירקות ועוף (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:2.648reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • דפי אורז
  • מעט שמן שומשום, לטיגון

למילוי:

  • חצי קילו עוף טחון
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 בצל, מגורר
  • 4 שיני שום, מגוררות
  • חצי כוס פטרוזליה קצוצה
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
  • 4 כפות רוטב סויה

למטבל:

  • צ'ילי חריף לפי הטעם, פרוס דק
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 5 כפות מיץ לימון
  • מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון לקבלת עיסה חלקה ואחידה.

2מניחים דף אורז במים לחצי דקה, מוציאים ומניחים על צלחת משומנת. מניחים באמצע כף מהמלית ומקפלים מכל הצדדים לקבלת ריבוע שהמלית שבתוכו שטוחה. ממשיכים כך עד שהמלית נגמרת.

3מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן שומשום על אש בינונית ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים כ-2-3 דקות מכל צד או עד שמשחים והעוף בפנים מבושל לחלוטין. בזכות הטיגון דפי האורז נעשים פריכים ומאבדים מהצמיגיות.

4מערבבים את חומרי המטבל ומגישים.

דפי אורז במילוי ירקות ועוף - הטיגוןדפי אורז במילוי ירקות ועוף - הטיגון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il