אוכל
אוכל

עגבניות ממולאות צמחוניות

ממולאים לא חייבים להיות טרחה של שעות שבסופן מתקבלת מנה בשרית כבדה. הם יכולים להיות מנה קיצית שמכינים צ'יק צ'ק, ומגישים עם יוגורט יווני צונן וצח

|mako אוכל| פורסם06:44
עגבניות ממולאות צמחוניות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:59reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 עגבניות בשלות

למילוי:

  • חצי כוס אורז עגול
  • בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס פטרוזליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • מעט שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2חותכים את ראשי העגבניות ומרוקנים את תוכן בכפית לתוך קערה גדולה.

3מוסיפים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים.

4ממלאים את העגבניות ומסדרים אותן בתבנית קטנה.

5מכינים את הרוטב: מטגנים את השום ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים מים, תבלינים ולימון, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה.

6שופכים את הרוטב כך שיכסה את העגבניות. מכסים את התבנית וצולים חצי שעה בתנור.

** מומלץ להגיש עם יוגורט יווני.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il