מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מתכון לממליגה

תקראו לה פולנטה או שתקראו לה ממליגה, העיקר שתכינו אותה: כל מה שנדרש זה סבלנות ויכולת לערבב, לא מסובך. ברגע שהממליגה מסמיכה ומתחילה להיפרד מדופנות הסיר - יודעים שהיא מוכנה. ומעליה? תוסיפו כל מה שבא לכם

|mako אוכל| פורסם07:00
ממליגה קרמית מושלמת (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 וחצי כוסות מים קרים
  • חצי כוס חלב
  • כוס קמח תירס (עדיף לא אינסטנט)
  • 80 גרם חמאה
  • קורט מלח

להגשה:

  • כף חמאה
  • פטריות מוקפצות/כל ירק אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר (אם יש ברשותכם סיר ברזל כבד - השתמשו בו) מים וחלב ומערבבים.

2מוסיפים בהדרגה קמח תירס, חמאה ומלח ומערבבים היטב עם כף עץ לאורך כל זמן הבישול, עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר והמרקם מסמיך (בערך רבע שעה).

3אם רוצים: צולים כמה פטריות בחמאה או כל ירק אחר שרוצים כתוספת.

4יוצקים את הממליגה לצלחת ומגישים עם מעט חמאה מעל (ועם תוספת, אם רוצים).

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il