אוכל
אוכל

מרק קרופניק

כשמדברים על מרק שהוא ארוחה שלמה בקערה מהבילה מדברים על קרופניק: פטריות טריות ומיובשות (איזה סוג שאתם אוהבים), גריסים והמון המון ירקות. משביע, חם, טעים ומזין - מה עוד אפשר לרצות ממרק?

|אוכל טוב, mako| פורסם07:15
קרופניק - מרק פטריות וגריסים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
Rating:3.6208reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4-6 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות
  • תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • סלסלת פטריות טריות, פרוסות (איזה סוג שאוהבים)
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות
  • שורש סלרי קצוץ לקוביות
  • שקית פטריות מיובשות מאיזה סוג שאוהבים (פורצ'יני למשל)
  • כוס גריסי פנינה (שטופים היטב)
  • 1 ליטר מים חמים
  • חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם 2 כוסות מים רותחים לרבע שעה לפחות

2מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את כל הירקות (פרט לפטריות והפטרוזיליה) כ7-10 דקות, עד שהם שקופים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

מרק קרופניקמרק קרופניק|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

3מוסיפים לסיר את הפטריות המיובשות ואת המים בהם הושרו.

4מוסיפים גם את המים החמים, הגריסים ומתבלים. מבשלים עד להתרככות של הגריסים כ30-40 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה לסיר בסוף הבישול, סמוך להגשה.

5במקביל, מטגנים עם שארית שמן הזית את פרוסות הפטריות הטריות במחבת עד להשחמה ומתבלים במעט מלח. להגשה: יוצקים את המרק לקערה ומניחים מעל כל קערה חופן פטריות צרובות. בתיאבון!

מרק קרופניק - מרק פטריות וגריסיםמרק קרופניק - מרק פטריות וגריסים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il