
אוזני המן במילוי טופי קרמלהשנה אנחנו מקדישים את עצמנו לאוזני המן שלא רק שהבצק שלהן חלומי - גם המילוי הוא משהו לא מהעולם הזה. על הדרך, בואו ללמוד איך מכינים טופי קרמל פגזי בבית (ואחר כך מוסיפים לו אגוזים)![]() צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako |
המצרכים (4 מנות):
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד. 2מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ (אין צורך לקמח) ומעבירים למקרר לשעה. >> כל המתכונים הכי טובים לאוזני המן 3בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר לקרמל במחבת עמוקה וכבדה על אש בינונית-גבוהה, עד לקבלת צבע ענברי (לא מערבבים). במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה. 4מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות רבה (התערובת תרתח בפראות), מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים. 5מרכיבים את אוזני ההמן: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז (לא יותר, כי אז אוזני ההמן ייפתחו) וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה. מעבירים למקפיא לשעה (אחרת הצורה לא תישמר). 6מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו) ואופים עד הזהבה, 12-15 דקות. מצננים לגמרי. אוזני המן במילוי טופי קרמל אגוזים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון ** אפשר לוותר על האגוזים במילוי. ** אוזני ההמן יישמרו בקופסה אטומה עד 3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |