מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פוקצ'ה ביתית

מתכון לפוקצ'ה, מהמנות הראשונות הטעימות שיש, וכזאת שאיכשהו תמיד מתחסלת ראשונה. כשהלחם כל כך אוורירי אי אפשר להפסיק לנשנש. אנחנו הלכנו על פוקצ'ות מאורכות, אבל מוזמנים לגוון

|mako אוכל| פורסם08:00
פוקצ'ה ביתית (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כוסות (700 גרם) מים קרים
  • 1 כף גדושה מלח עדין
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ומלח. מוסיפים שמן זית ולשים במהירות נמוכה.

2מוסיפים מים בהדרגה ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש שנפרד משולי הקערה.

3מכסים במגבת נקיה עד להכפלת הנפח.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

4מחלקים לכדורים (כמספר הפוקצ'ות שאתם מעוניינים להכין. במתכון הזה הוכנו 8 פוקצ'ות מוארכות בגדל בינוני).

5מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7פותחים את הכדורים לרצועות (או לכל צורה אחרת שרוצים), מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה 20-25 דקות עד לתפיחה והזהבה יפה.

* אפשר להניח מעל הפוקצ'ה כל מה שאוהבים ולהכניס שוב לתנור לחמש דקות לצריבה אחרונה או להניח עגבניות טריות וירוקים ולהגיש מיד. בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il