אוכל
אוכל

עוף בתנור ברוטב שום טרי

השום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית,יפה וטעימה שלגמרי הולכת לככב אצלנו בקרוב

|mako אוכל| פורסם08:00
עוף בתנור ברוטב שום טרי  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:0.8120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לממרח השום הירוק:

  • 4 גבעולי שום ירוק טרי (החלק הירוק)
  • צרור פטרוזיליה/כוסברה
  • כפית מלח
  • חצי כוס שמן זית
  • 5-6 ירכיים/שוקיים
  • 4 שומרים, פרוסים לרבעים או חצאים
  • דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 4 ראשי שום, חציים
  • 2 צ׳ילי ירוק טרי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מכינים את ממרח השום: טוחנים גבעולים של שומים טריים עם חבילת פטרוזליה/כוסברה, מלח ושמן זית.

3מורחים היטב את נתחי העוף בממרח השום הירוק ומניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את פרוסות הדלעת, השומרים, ראשי השום והצ׳ילי. מתבלים במלח לפי הטעם.

4מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. כעבור שעה מגבירים חום ל-250 מעלות, מורידים את הנייר וממשיכים לצלות על תכנית גריל עד שהעופות והירקות משחימים.

5מגישים עם הרוטב שבתחתית התבנית.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il