מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה

כמה יופי יכול להיות במאפה אחד? אינסוף, לפחות. כמה עבודה צריך בשביל להגיע לזה? כלום וקצת. ולמי תודה? למי שהמציא את בצק העלים וגם לרותם ליברזון, כמובן

|mako אוכל| פורסם07:13
מאפה לוביה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חבילת בצק עלים קנוי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • צ'ילי חריף טרי, לפי הטעם
  • 3 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
  • שן שום, כתושה
  • מלח
  • חבילת לוביה
  • ביצה טרופה
  • חופן שומשום לבן או שחור

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, את קוביות העגבנייה ואת השום וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות, עד שהעגבניות רכות אך עדיין נגיסות. מוסיפים מלח ומצננים לחלוטין.

2מבשלים את הלוביה בסיר עם מים רותחים 4-5 דקות, עד שהיא כמעט רכה לגמרי. מסננים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

מאפה לוביה - לפני האפייהלפני האפייה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלמאפה לוביה חתוךואחריה!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3מחממים תנור ל-210 מעלות. פותחים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מסדרים את תערובת העגבניות הקרה על כל הבצק תוך כדי שמירה על שוליים נקיים של 2 ס"מ. מסדרים מעל את הלוביה בשורה אחידה.

4מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה וזורים שומשום.

5אופים 25 דקות, או עד שהמאפה מוכן והשוליים זהובים ותפוחים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il