
מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביהכמה יופי יכול להיות במאפה אחד? אינסוף, לפחות. כמה עבודה צריך בשביל להגיע לזה? כלום וקצת. ולמי תודה? למי שהמציא את בצק העלים וגם לרותם ליברזון, כמובן![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, את קוביות העגבנייה ואת השום וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות, עד שהעגבניות רכות אך עדיין נגיסות. מוסיפים מלח ומצננים לחלוטין. 2מבשלים את הלוביה בסיר עם מים רותחים 4-5 דקות, עד שהיא כמעט רכה לגמרי. מסננים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון לפני האפייה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל ואחריה!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל3מחממים תנור ל-210 מעלות. פותחים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מסדרים את תערובת העגבניות הקרה על כל הבצק תוך כדי שמירה על שוליים נקיים של 2 ס"מ. מסדרים מעל את הלוביה בשורה אחידה. 4מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה וזורים שומשום. 5אופים 25 דקות, או עד שהמאפה מוכן והשוליים זהובים ותפוחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |