אוכל
אוכל

מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל

מבשלים את האטריות ומתחילים להקפיץ את הירקות, מוסיפים כמה רטבים אסייתיים ובצל ירוק - ויש לכם ארוחה שקרתה כמעט מעצמה אבל היא טעימה כאילו חשבתם עליה שבוע. הרי גם עד ראש השנה צריך לאכול משהו, לא?

|mako אוכל| פורסם07:06
מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:2.97reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם אטריות צלופן (חבילה), מבושלות לפי הוראות יצרן
  • בצל, חתוך לרצועות דקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • חבילת פטריות, חתוכות לרצועות
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות
  • 2 בוק צ'וי, חתוכים לרצועות דקות (אפשר להמיר בכרוב לבן או להשמיט)
  • 1 כוס ציר עוף
  • רבע כוס רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב אויסטר
  • 5 כפות שמן שומשום
  • פלפל ירוק, חתוך לרצועות
  • צ'ילי אדום לפי הטעם (או בכלל לא)
  • חצי כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1מטגנים את הבצל בשמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן 4 דקות.

2מוסיפים את הגזר והבק צ'וי (או הכרוב) ומטגנים עוד 3 דקות.

3מוסיפים ציר עוף, רוטב סויה, רוטב אויסטר ושמן שומשום ומערבבים 2 דקות.

4מוסיפים את האטריות המבושלות, הפלפל הירוק, הצ'ילי והבצל הירוק. מערבבים היטב ומגישים עם חצי לימון.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

** את רוטב האויסטר אפשר להחליף בהויסן, פיש סוס או וורצ'סטר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il