
לחמעג'ון סביח שמשלב את הטוב מכל העולמותהמנה האחת שמנצחת את כל השיפודים בעולם: מאפה ביתי של בצק שמרים, עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה מגוררת ורטבים. אין יותר ישראלי מזה, אין יותר טעים מזה![]() צילום: רותם ליברזון, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית החצילים:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.מוסיפים שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה 3 דקות.מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת נקייה לחצי שעה לפחות ועד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח. 3בזמן שהבצק תופח מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החצילים 4-5 דקות, עד להשחמה עדינה מכל הצדדים. 4מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון לחמעג'ון סביח|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל5מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית בעובי חצי ס"מ ומקפלים את שולי הבצק לצורת לחמעג'ון קלאסית (צורת סירה). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 10 דקות. 6מחממים תנור ל-250 מעלות. 7ממלאים את סירות הלחמעג'ון בחצילים המטוגנים ומכניסים לתנור ל-8 דקות, עד שהלחמעג'ון אפוי ושחום. 8מוציאים מהתנור ומגררים מעל את הביצה הקשה בעזרת פומפייה. מזלפים טחינה ועמבה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |