אוכל
אוכל

לחמעג'ון סביח שמשלב את הטוב מכל העולמות

המנה האחת שמנצחת את כל השיפודים בעולם: מאפה ביתי של בצק שמרים, עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה מגוררת ורטבים. אין יותר ישראלי מזה, אין יותר טעים מזה

|mako אוכל| פורסם07:20
לחמעג'ון סביח (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.3134reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס מים
  • כפית מלח

למלית החצילים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית, לטיגון

להגשה:

  • 2-3 ביצים קשות
  • טחינה
  • עמבה
  • פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.מוסיפים שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה 3 דקות.מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת נקייה לחצי שעה לפחות ועד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

3בזמן שהבצק תופח מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החצילים 4-5 דקות, עד להשחמה עדינה מכל הצדדים.

4מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

לחמעג'ון סביחלחמעג'ון סביח|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

5מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית בעובי חצי ס"מ ומקפלים את שולי הבצק לצורת לחמעג'ון קלאסית (צורת סירה). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 10 דקות.

6מחממים תנור ל-250 מעלות.

7ממלאים את סירות הלחמעג'ון בחצילים המטוגנים ומכניסים לתנור ל-8 דקות, עד שהלחמעג'ון אפוי ושחום.

8מוציאים מהתנור ומגררים מעל את הביצה הקשה בעזרת פומפייה. מזלפים טחינה ועמבה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il