מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 מתכונים מדויקים לארוחת שבת ביתית קטנה

כמו כולם, גם אנחנו מתאימים את עצמנו למצב הנוכחי ועוקבים אחרי החדשות וההנחיות, שלצערנו כרגע מצמצמות את ארוחות השבת שלנו למינימום אורחים. אבל מהלימון החמוץ הזה נעשה לימונדה טעימה: קוסקוס עם כרעיים, דלעת ואפונה (טבחה בלקרעה), סלט עגבניות שמימי ובראוניז פקאן-שוקולד לקינוח

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
טבחה בלקרעה
טבחה בלקרעה|צילום: מסעדת "קסרול"

בלי פאניקה, אנחנו לא שולחים אתכם להכין קוסקוס פרום סקראץ', אפשר לגמרי להשתמש בקוסקוס משקית, אנחנו יודעים שעבדתם קשה כל השבוע במטבח ולא נעשה לכם את זה. המתכון הוא לתבשיל העוף שיבוא על אותו קוסקוס: טבחה בלקרעה - כרעיים ברוטב עגבניות עם דלעת ואפונה ירוקה.

ולמתעקשים להכין קוסקוס ביד:

הסלט הזה הוא אחד הפייבוריטים שלנו. הוא פשוט, בריא מאוד, טעים בטירוף וגם די משביע אם אוכלים אותו כמנה שלמה בפני עצמה ולא כתוספת לצד עיקרית. יש בה שעועית בובעס (שימו לב להשרות אותה מספיק זמן מראש), עגבניות, בצל סגול, כוסברה ופיתה שקולים וקורעים לחתיכות קריספיות. וכל המרכיבים הטובים האלה ברוטב מרענן של מעט בלסמי, שמן זית, סומאק ומלח.

סלט עגבניות ושעועית לבנה
סלט עגבניות ושעועית לבנה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

לסיום מתוק בראוניז שוקולדיים אם אגוזי פקאן. הם פרווה, אבל עדיין נימוחים וגם די קל להפוך אותם לטבעוניים אם רוצים (במקום הביצים משתמשים ב-2 בננות).

בראוניז פרווה על בסיס שמן קוקוס
בראוניז על בסיס שמן קוקוס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?