פרגיות במרינדה

אין כמו פרגית צלויה עסיסית וטעימה, ההבדל בין כזאת לבין אחת יבשושית ואנמית הוא תהומי, וכשעשוייה כמו שצריך - היא יכולה להיות טובה יותר מסטייק. ולגבי המרינדה במתכון? אם אין לכם ליים אל תתרגשו, אפשר כמובן להשתמש גם בלימון. 

>> למתכון: פרגיות צלויות במרינדה הכי טעימה בעולם

פרגיות במרינדה, רותם ליברזון (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פרגיות במרינדה, רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט פתיתים

התאהבנו בו בחג שבועות האחרון ומאז רק חיכינו להזדמנות להכין אותו שוב: סלט קליל, צבעוני, משביע ועשיר שאפשר להכין אם גבינה או בלי (תלוי אם רוצים גרסה פרווה או חלבית). 

>> למתכון: סלט פתיתים

סלט פתיתים  (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
סלט פתיתים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

אורז ביריאני

"כמה הוא חגיגי האורז הזה" אתם שואלים את עצמכם? ובכן, מאוד, ומכמה סיבות: תיבול שמעניק לו טעם לא שגרתי וצובע אותו בצהוב ממגנט - הל, קינמון, כורכום, ציפורן, דפנה וגראם מסלה, ובתוספות כיפיות שמוסיפות טעמים ומרקמים שמגוונים כל ביס: שקדים וקשיו. אנחנו לרוב נצמדים למתכון ומכינים אותו עם אורז בסמטי, כנראה הפייבוריט שלנו, אבל אם אתם משום מה לא מתחברים אליו, אפשר גם להכין עם אורז אחר לבחירתכם (באורזים מלאים - שימו לב כי הזמנים עלולים להשתנות).

>> למתכון: אורז ביריאני

אורז ביריאני (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
אורז ביריאני, מהצד | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

עוגת לוטוס 

איך נןצרת השכבה העליונה היפהפייה הזאת? הטריק הוא לצופף עוגיות לוטוס שלמות על גבי תבנית משומנת ובסוף להפוך את העוגה על צלחת הגשה. גרסת המקור של הממתכון היא חלבית, אהל ההמרה לפרווה פשוטה ביותר: חליפים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בשמנת פרווה להקצפה.

>> למתכון: עוגת לוטוס שכבות

עוגת לוטוס שכבות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת לוטוס שכבות | צילום: קרן אגם, mako אוכל