
עוגת לוטוס שכבותעדיין לא שטפנו את התבנית מהעוגה הזאת (נשאר עוד ממש, ממש ממש קצת), ואנחנו כבר מפנטזים על הפעם הבאה שנכין אותה. ככה זה כשאת גם יפיופה להתעלף וגם טעימה ברמות אחרות![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2מסדרים בתחתית התבנית עוגיות לוטוס שלמות צפופות, כך שיכסו את התחתית. 3מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר (אם אין מיקסר, אפשר בקערה עם מטרפה) עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים/טורפים שוב. 4מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. 5מחלקים את התערובת לשלושה חלקים שווים. לבלילה אחת מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה. לבלילה השנייה מוסיפים את הקוקוס ולבלילה האחרונה את ממרח הלוטוס (מומלץ לחמם אותו לפני כן במיקרו). 6מעבירים את בלילת הקוקוס לתבנית ומיישרים. מעליה מעבירים את בלילת ממרח הלוטוס ומיישרים שוב. מעליה מעבירים את בלילת פירורי העוגיות ומיישרים. 7אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 8מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה. אפשר לקשט באבקת סוכר. ** לגרסת פרווה מחליפים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בשמנת פרווה להקצפה. תגיות:לוטוס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |