אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת לוטוס שכבות

עדיין לא שטפנו את התבנית מהעוגה הזאת (נשאר עוד ממש, ממש ממש קצת), ואנחנו כבר מפנטזים על הפעם הבאה שנכין אותה. ככה זה כשאת גם יפיופה להתעלף וגם טעימה ברמות אחרות

|mako אוכל| פורסם07:45
עוגת לוטוס שכבות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.2116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 12 עוגיות לוטוס מרוסקות
  • 3 כפות (30 גרם) קוקוס
  • רבע כוס ועוד כף (80 גרם) ממרח לוטוס
  • 9-10 עוגיות לוטוס שלמות, לתחתית התבנית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2מסדרים בתחתית התבנית עוגיות לוטוס שלמות צפופות, כך שיכסו את התחתית.

3מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר (אם אין מיקסר, אפשר בקערה עם מטרפה) עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים/טורפים שוב.

4מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב.

5מחלקים את התערובת לשלושה חלקים שווים. לבלילה אחת מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה. לבלילה השנייה מוסיפים את הקוקוס ולבלילה האחרונה את ממרח הלוטוס (מומלץ לחמם אותו לפני כן במיקרו).

6מעבירים את בלילת הקוקוס לתבנית ומיישרים. מעליה מעבירים את בלילת ממרח הלוטוס ומיישרים שוב. מעליה מעבירים את בלילת פירורי העוגיות ומיישרים.

7אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

8מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה. אפשר לקשט באבקת סוכר.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** לגרסת פרווה מחליפים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בשמנת פרווה להקצפה.

תגיות:לוטוס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il