דגים מרוקאיים
בהרבה משפחות מרוקאיות ארוחת שבת בלי סיר דגים למנה ראשונה לא נחשבת ארוחת שבת. אנחנו לא עד כדי כך נחרצים בעניין, אבל מודים שגם בעינינו אין כמו לפתוח ארוחה עם מנה של דגים חריפים אש, בטח אם היא מגובה בלחם ביתי טוב. אז במתכון הזה, של יונית צוקרמן, תמצאו גם הוראות הכנה לחלה ביתית (וגם לתבשיל חומוס נהדר), אבל בארוחה הספציפית השבוע החלטנו להגיש את הדגים שלנו דווקא עם פרנה.
פרנה
את הפיתות המרוקאיות האלה, ששמן יצא למרחוק ולגמרי בצדק, הכי טעים וקל להכין בסיר חשמלי. אין לכם? לא נורא, נסתדר עם מה שיש (כלומר, עם תנור רגיל מחומם לתוכנית גריל. אל חשש, הכל בפנים). בצק פשוט ביותר, שמניב תוצאה שאין שנייה לה. יחד עם הרוטב של הדגים - שלמות.
תחתיות ארטישוק ממולאות
תחתיות ארטישוק, טריות או מהקפאה, שממלאים בתערובת מבושמת של בשר מתובל ומבשלים ברוטב לימוני עם הרבה הרבה כוסברה. נשאר משהו מהפרנה? תביאו, תביאו.
למתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות
תבשיל ראש עם חומוס
אנחנו יודעים, בשר ראש הוא עניין קצת מלחיץ, אבל בשורה התחתונה כל מה שצריך זה לבקש אותו מהקצב של הסופר - הוא מגיע בוואקום ונראה כמו כל בשר אחר. המתכון הזה הוא של סמדי בומבה, ידידתנו משכבר הימים, והוא מתובל וטעים ברמות שלא נעים. רק לא לשכוח להשרות את החומוס ערב קודם.
עוגיות שומשום לתה
אכלתם? שבעתם? שמישהו ישים מים לתה כי העוגיות עוד רגע כאן. בגדול, קמח, סוכר, הרבה שומשום וביצה - ואתם מוכנים להכין את אחד המתוקים הקבועים והיציבים של העולם המרוקאי. 20 דקות והייתם כאן.