מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת קלילה

אנחנו יודעים, חם לכם, ולכן אנחנו לא מצפים מכם לדגור במטבח שעות. תבנית אחת לתנור, סיר אחד לכיריים, קצת ירקות והיידה - נשאר רק קינוח, והקינוח הוא כיף צרוף

mako אוכל
פורסם:
חזה עוף וירקות
חזה עוף וירקות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

חזה עוף וירקות בתבנית אחת

בסוד בסוד נגלה לכם שאם זה רק אתם, המשפחה הגרעינית, אתם יכולים לדחוף את התבנית הזאת לתנור ולסגור ארוחה (אולי רק פלוס קינוח קטן). יש לכם אורחים? אספנו לכם כאן עוד כמה מתכונים שווים, אבל האמת האמיתית היא שאפשר גם בלעדיהם.

סלט אורז מלא בכל טוב
גם סלט, גם פחמימה. ובעיקר ממש טעים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט אורז

חם לנו, אנחנו רוצים סלט, אבל רעב לנו, אנחנו רוצים פחמימה. אז מה הפתרון? הסלט האדיר הזה, שמבוסס על אורז טרי, אבל כולל עוד כל מיני ירקות והפתעות שהופכות אותו לקל, קיצי וכיפי. שעועית ירוקה, זיתים, פלפלים - והיד עוד נטויה. סלט שהוא ארוחה? לא נכחיש.

סלט סלק
אתם הייתם רוצים שיבשלו אתכם? אז גם הסלק לא|צילום: istockphoto, istockphoto

סלט סלק חי

סלק זה טעים, סלק חי זה מטריף, שלא לדבר על כל ההון התזונתי שנשמר בו כשמדלגים על הבישול. בסלט הזה מגררים את הסלק דק (בתוספת של גזר או בלעדיה), ומערבבים עם רוטב אסייתי לייט (סויה, חומץ, שמן שומשום - הכמויות המדויקות בפנים), שטיפה כובש את הסלק אבל בעיקר מוציא ממנו טעמים מהממים.

פרסומת

לימונדה ביתית מנצחת

אנחנו יודעים שאתם לא צריכים אותנו בשביל משקאות, ואנחנו גם יודעים שאין כמו מים בארוחת שבת (ובכל ארוחה אחרת), אבל הלימונדה הזאת - אנחנו כל כך כל כך אוהבים אותה, שלא לערוך ביניכם היכרות נשמע לנו לא הוגן. שימו לב, במתכון הזה טוחנים את הלימונים בשלמותם (ואז מסננים, לא לדאוג) - כך שלמתיקות נוספת מרירות טבעית בריאה. לא כולם אוהבים את זה, לדעתנו זאת הלימונדה המושלמת.

קסטה וניל
קסטה וניל|צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

קסטת וניל

מתכון מתוך הספר "עד 160 קלוריות" של רויטל פדרבוש. אנחנו אוהבים את הקסטה הזאת לא כי דלת קלוריות (למרות שזה תמיד יתרון), אלא כי היא פשוטה, וביתית, ולא מעיקה - לא בהכנה ולא באכילה. שבת חמה? זה הקינוח ללוות אותה.

מצאתם טעות לשון?