נאגטס עוף

נאגטס הם כבר מזמן לא "אוכל לילדים" בלבד. זה נכון שהילדים ילקקו את האצבעות אחרי הנגיסים הזהובים והפריכים האלה, אבל אנחנו סמוכים ובטוחים שגם המבוגרים בשולחן יתקשו להתאפק בפניהם. במקרה שהטיגון פה מרתיע אתכם, תנו לנו להרגיע שיש פה אפשרות מעולה – לאפות אותם. בגזרת הרטבים – תתפרעו.

>> למתכון: נאגטס עוף

שווארמה פרגית

המתכון הבא יארגן אתכם עם שווארמה פרגית ביתית ועם הפינוקים הקטנים שמגיעים איתה ומקפיצים את המנה לשחקים – מיונז עמבה וסלטון בצל אדמדם (מסומאק). הכי מפנק לאכול הכל בתוך בגט או לחמנייה, אבל אם אתם מפחדים להתמלא בשלב מוקדם מדי בארוחה, גם בצלחת זה יהיה פיקס.

>> למתכון: שווארמה פרגית

שווארמה בקר ביתית (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שווארמה בקר ביתית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שווארמה בקר

אחרי נאגטס עוף ושווארמה עוף, מגיעה מנת הבקר שלנו לערב זה. אם עוד לא התנסיתם בהכנת שווארמה בבית, זאת ההזדמנות שלכם. שכחו מהמתקן המאיים של השווארמיות האהובות עליכם, להכין שווארמה בבית זה הרבה יותר קל ממה שנדמה לכם. הסוד הוא להתארגן של בשר איכותי. גם פה אפשר עם או בלי פיתה, בחירה שלכם.

>> למתכון: שווארמה בקר

טבעות בצל

הבעיה היחידה עם המתכון הזה לטבעות בצל היא שיהיה לכם קשה לאללה לחזור לטבעות הקפואות שקונים בסופר (לא שיש בהן משהו רע). ומה מדהים? עשרים דקות עבודה וקיבלתם ערימת טבעות פריכות שאפשר לטבול ברטבים ואפשר לאכול ככה.

>> למתכון: טבעות בצל

צ'יפס אפוי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צ'יפס אפוי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

צ'יפס בתנור

המתכון הזה ישנה את כל מה שחשבתם על צ'יפס עד היום. אם חשבתם שצ'יפס חייב לעבור טיגון בשמן עמוק, אנחנו שמחים מאוד להכיר לגם מתכון משנה חיים. טעם גן עדן והרבה הרבה פחות רגשות אשם.

>> למתכון: צ'יפס בתנור

בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס  (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס | צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס

לשילוב של שוקולד ובננה התמכרנו כשאנחנו עוד היינו בעצמנו בחופש הגדול. אז לכל מי שמתבאס מהקונספט של פירות כקינוח, יש פה טוויסט מושחת, לא לדאוג. המנה הזאת משלבת בין כמה אהבות גדולות שלנו – בננה, שוקולד וממרח לוטוס, והיא אפילו טבעונית (אבל לא חייבת להיות).

>> למתכון: בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס