קפטה

תסלחו לנו שאנחנו לא מתעכבים על ה"מקור הראשון אמיתי" של הקציצות האלה, אבל מה שמעניין אותנו לגביהן זה בכלל הצורה המגניבה שלהן וטעמן הטוב, ופחות מאיהפ בדיוק הן הגיעו לחיינו. חיפשנו מתכון מנצח שמכינים בסיר, ומצאנו בדיוק את זה: פרוסות תפודים, קציצות בשר בקר ויופי של רוטב עגבניות. 

>> למתכון: קפטה טורקית

סלט

בגזרת המנה המרעננת בחרנו בסלט מעולה ומפוצץ ירקות טובים: מלא מלא פטרוזיליה, כוסברה ונענע, צנוניות, עגבניות שרי, נגיעת חריף ותוספת שוברת שגרה של בוטנים מלוחים שמוסיפים טעם וקראנץ'. את הסלט אנחנו ממליצים לקצוץ ולהכין בסמוך לארוחה, כי כשהבצל הסגול יושב יותר מדי זמן עם הרוטב ושאר המרכיבים, הארומה הבצלית כבר עלולה להפוך לקצת מעיקה. והרוטב? הכי פשוט שיש - שמן, מלח ומיץ לימון - זהו.

>> למתכון: סלט ירוקים

סלט ירוקים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט ירוקים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טראפלס

וגם הקינוח ממשיך את הקו הפשוט של הארוחה: ממיסים שוקולד (אגב, כבר יש שוקולד פרה שוב במדפי הסופר), מוסיפים את כל השאר המרכיבים ומוסיפים אפילו עוד פינוקים לפי טעמכם אם רוצים, שופכים לתבנית ומקפיאים. קלי קלות וסופר טעים. קינוח באמת מושלם להגיש עם קפה של סוף הארוחה. 

>> למתכון: טראפלס שוקולד טבעוניים

הגשת טראפלס (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הגשת טראפלס | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako