
בסוף החורף לפני כמה שנים יצא לי לאכול במסעדת עזבה בכפר ראמה שבגליל סלט עונתי ממש מגניב של חובזה קצוצה ובורגול. זאת הגרסה שלי לסלט הזה, ויש בה קטע: משתמשים בכל הירק, ואת הבורגול מבשלים במיצי הבישול של המנגולד, עם תוספת קטנטנה של מים. המתכון הזה הוא נטו בורגול ומנגולד. חובבי השדרוגים יכולים להוסיף אגוזים קלויים (נגיד פרוסות שקדים או צנוברים), פירות מיובשים (צימוקים, חמוציות או משמשים קצוצים), זיתים ו/או עגבניות שרי צלויות או מיובשות. אפשר להגיש אותו חם, כמנת צד, או קר - כסלט. המנה כיפית להגשה גם עם יוגורט וגבינת פטה. המצרכים :ל-3-4 מנות:
אופן ההכנה:1שמים את השמן בסיר בגודל בינוני. 2מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. את הגבעולים חותכים לקוביות קטנות ושמים בסיר עם השמן (אם בצרור יש גבעולים עבים במיוחד, לא צריך להשתמש בכולם). 3מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים אגב ערבוב מדי פעם בערך 6 דקות, עד שהגבעולים נראים שקופים והתרככו מעט. בזמן הזה קוצצים דק את עלי המנגולד. 4מוסיפים את עלי המנגולד לסיר, בוחשים היטב ומבשלים כדקה עד שהנפח שלהם יורד לרבע מנפחם המקורי. בשלב זה מסתכלים בתחתית הסיר: אם נקוו בה נוזלים לא מוסיפים את המים, ואם היא נראית יבשה מוסיפים את המים. 5מוסיפים את הבורגול לסיר, בוחשים היטב, מכסים ומכבים את הלהבה. משהים 5-6 דקות, בסופן הבורגול יהיה מבושל לחלוטין וצבעם של עלי המנגולד יהיה ירוק כהה. 6סוחטים פנימה את הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים, מוסיפים עוד שמן זית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |