3 ארוחות צהריים משפחתיות לחופשת חנוכה
מנת בריאות טעימה וקלילה של בורגול וירקות צלויים, מנת עוף ושעועית בובס של אבי ביטון בטוויסט איטלקי או מרק עדשים סמיך עם מלא אטריות דקות. מתחילים שבוע טעים

מרק עדשים ואטריות
כן, השמש זורחת, אבל אנחנו כבר לבושים ארוך בתוך הבית, עמוק בפוף ואצל לא מעט מאיתנו אפילו חנכו כבר את התנורים. אז ברור שמרק עדשים ואטריות, סמיך כזה, הוא בדיוק מה שבא לנו כדי להתחמם. שעה גג ואפשר לזלול (בזהירות,חם).
בורגול עם ירקות ורוטב יוגורט
בין אם ראס אל חנות הוא תבלין שמשתמשים בו בשגרה אצלכם בבית ובין אם לא - הוא ממלא במתכון הזה תפקיד סופר חשוב מקפיץ את המנה אל על, אז אם עוד לא התאהבתם בו - היום הוא היום. חוץ מתיבול הירקות (בטטות, חציל וכרובית), את הבורגול למעשה מבשלים במים (או מרק) עם כפית ראס אל חנות: פשוט מכסים אותו בנוזל חם ומניחים לו להתבשל. ואם נשארו נוזלים עודפים - אפשר פשוט לשפוך אותם. ושדרוג אחרון: אל היוגורט מוסיפים עשבי תיבול קצוציים (נענע/עירית/כוסברה/בצל ירוק או כל ירוק אחר שאוהבים).

עוף ושעועית בובס
מתכון של אבי ביטון שמושך לכיוון איטליה עם שעועית בובס (השעועית הלבנה הגדולה), רוטב עגבניות מתובל ופרגית עסיסית.
