מרק עדשים ואטריות

כן, השמש זורחת, אבל אנחנו כבר לבושים ארוך בתוך הבית, עמוק בפוף ואצל לא מעט מאיתנו אפילו חנכו כבר את התנורים. אז ברור שמרק עדשים ואטריות, סמיך כזה, הוא בדיוק מה שבא לנו כדי להתחמם. שעה גג ואפשר לזלול (בזהירות,חם).

>> למתכון: מרק עדשים ואטריות קליל וטעים

בורגול עם ירקות ורוטב יוגורט

בין אם ראס אל חנות הוא תבלין שמשתמשים בו בשגרה אצלכם בבית ובין אם לא - הוא ממלא במתכון הזה תפקיד סופר חשוב מקפיץ את המנה אל על, אז אם עוד לא התאהבתם בו - היום הוא היום. חוץ מתיבול הירקות (בטטות, חציל וכרובית), את הבורגול למעשה מבשלים במים (או מרק) עם כפית ראס אל חנות: פשוט מכסים אותו בנוזל חם ומניחים לו להתבשל. ואם נשארו נוזלים עודפים - אפשר פשוט לשפוך אותם. ושדרוג אחרון: אל היוגורט מוסיפים עשבי תיבול קצוציים (נענע/עירית/כוסברה/בצל ירוק או כל ירוק אחר שאוהבים).

>> למתכון: בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט

בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף ושעועית בובס

מתכון של אבי ביטון שמושך לכיוון איטליה עם שעועית בובס (השעועית הלבנה הגדולה), רוטב עגבניות מתובל ופרגית עסיסית. 

>> למתכון: תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי

תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל