אוכל
אוכל

קיש בטטה

אתם יודעים ואנחנו יודעים - אין שבועות בלי קיש בטטה. כשיוצאים מנקודת ההנחה הזו, נשאר רק לדאוג שמה שיוגש לשולחן לא יהיה סתם קיש בינוני, אלא קיש בטטה כמו שקיש בטטה צריך להיות! מתכון של רותם ליברזון

|mako אוכל| פורסם08:39
קיש בטטה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.292reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 2-3 כפות מים קרים מאוד (במידת הצורך)

למלית:

  • 2 בטטות בינוניות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • כף קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • עלי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה קרה ומלח לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ומערבבים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים מים קרים.

3מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול בעובי חצי ס"מ. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית, מיישרים את הדפנות ודוקרים את התחתית במזלג. מעבירים למקפיא לשעה.

4בינתיים מכינים את המלית: אופים את הבטטות עד שהן רכות, 30-40 דקות, ומצננים. מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות.

5טורפים בקערה שמנת המתוקה, ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

כל המתכונים לשבועות

קיש בטטה של רותם ליברזוןקיש בטטה של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

6אופים את הבצק אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים עליו קטניות שישמשו כמשקולות. אופים 15 דקות, עד שהבצק אפוי אבל עדיין בהיר. מוציאים מהתנור ומסירים בזהירות את נייר האפייה והקטניות.

7מסדרים את פרוסות הבטטה על הקלתית ושופכים את בלילת הגבינות מעל. מפזרים מעט עלי תימין ומחזירים לתנור לעוד כ-30 דקות, או עד ששולי הבצק והחלק העליון אפויים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il