אוכל
אוכל
עוגת ביסקוויטים

עוגת תפוחים בזיגוג קרם וניל

עוגות תפוחים אישיות קטנות, עם זיגוג לבן לבן ומתוק שמתאימות בול לחג. לא מסתדר לכם לאפות קינוחים אישיים? הבלילה הזאת תעבוד מעולה גם כעוגה אחת גדולה

|mako אוכל| פורסם08:09
עוגת תפוחים בזיגוג קרם וניל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.468reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

לעוגה:

  • 4 תפוחים בינוניים (450 גרם) מזן גרני סמית, קלופים ומגוררים גס
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל

לזיגוג קרם וניל:

  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט וניל

לעיטור:

  • 1/4 כוס פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הקינמון והמלח, ומערבבים היטב.

3בקערה אחרת טורפים היטב את הביצים, סוכר חום ולבן, שמן ותמצית או מחית וניל. מאחדים בין התערובות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומקפלים עד להטמעה.

4מעבירים את הבלילה ל-7 תבניות קוגלהוף אישיות עד ל-3/4 מגובה כל שקע, מיישרים ואופים 23-25 דקות ועד שהעוגות תפוחות וזהובות וקיסם הננעץ במרכז אחת מהן יוצא יבש. מוציאים ומצננים. מחלצים מהתבנית.

5להכנת הזיגוג: טורפים בקערה היטב את החלב והפודינג אינסטנט וניל עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים כ-2 כפיות מהזיגוג על כל עוגה ומפזרים מעל את פרוסות השקדים.

* הערה: ניתן להכין גם כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או 12 עוגות אישיות בתבנית שקעים סטנדרטית.

בקרו בבלוג של חן

>> בפעם הקודמת הכנו טארט פודינג ושוקולד קפוא
>> לכל המתכונים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il