אוכל
אוכל
עוגת ביסקוויטים

עוגת קרמבו

אין דבר כזה חורף בלי קרמבו, והנה ההומאז' של חן שוקרון לקינוח הממכר הזה. אמנם זו לא עוגה עם מלית של קצף ביצים כמו במקור, אבל כן יש כאן בסיס עוגתי נהדר, מלית קרמית לבנה וציפוי שוקולד דק

|mako אוכל| פורסם09:53
עוגת קרמבו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.71956reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס (בתבנית בקוטר 24 ס"מ):

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

למלית:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1להכנת הבסיס:מחממים תנור לחום של 175 מעלות. ממיסים את השוקולד והחלב בזהירות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, בכל פעם חלמון אחד, טורפים היטב ומוסיפים את החלמון הבא.

2בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים שליש מכמות הקצף לתערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד לקצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

3מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. העוגה תתפח מאוד בזמן האפייה ותתכווץ בצינון. מקררים לחלוטין.

4כשהעוגה קרה מעבירים סכין חדה בדופנות התבנית ומשחררים את הקפיץ. מניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה וסוגרים את הקפיץ (לא חובה – זה מסייע למראה אחיד יותר).

5מכינים את המלית:בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג לקצפת רכה. מעבירים שליש מהמלית לשק זילוף עם פייה משוננת, את יתר המלית מורחים בשכבה אחידה על גבי הבסיס. מיישרים בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי.

6להכנת הציפוי:מחממים בזהירות במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. מצננים מעט, אך עדיין מקפידים שהתערובת תהיה נוזלית. יוצקים על גבי המלית ומטים את העוגה כך שתצופה באופן אחיד. שומרים בקירור להתייצבות כ-10 דקות. מזלפים את יתר המלית בעיגולים על גבי הציפוי – מהעיגול החיצוני כלפי פנים. שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.

* העוגה נשמרת בקירור עד 3 ימים.

>> בפעם הקודמת הכנו אקלר במילוי פודינג וניל
>> ככה תכינו פאד תאי כמו שצריך
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il