
המצרכים (25 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, חמאה, סוכר ומלח. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים פנימה בבת אחת את הקמח, מערבבים היטב עד שהקמח נטמע לחלוטין, מסירים מהאש. מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצים (אפשר ידנית ואפשר במיקסר עם וו גיטרה), בכל פעם ביצה אחת בלבד, מערבבים היטב עד להטמעה מלאה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים תחילה רק 3 ביצים, לוקחים כמות קטנה של בצק בין האגודל והאצבע. אם הבצק נמתח כחוט דק בין שתי האצבעות, הבצק מוכן, אם הבצק נקרע יש להוסיף ביצה נוספת. בכל מקרה, הבצק המתקבל צריך להיות במרקם רך הניתן לזילוף ולא במרקם נוזלי. 3מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה משוננת רחבה (כ-1.5 ס"מ רוחב). מזלפים פסים של בצק באורך של כ-7-8 ס"מ ובמרווחים גדולים זה מזה. אם רוצים ליצור צורת פחזנית מזלפים עיגולי בצק בקוטר 4 ס"מ ולגובה 2 ס"מ. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, בזמן זה לא פותחים את דלת התנור. כשהאקלרים תפוחים, זהובים ויציבים פותחים את דלת התנור לחריץ קטן ואופים עוד 3-5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים לחלוטין. 4עם סכין משוננת חוצים את האקלרים הקרים לרוחבם. 5מכינים את המלית: בקערת המיקסר מקציפים יחד את החלב, שמנת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים כמות נדיבה של מלית על החלק התחתון של כל אקלר. סוגרים במחצית השנייה. 6לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר או ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים היטב. מורחים שכבה דקה ואחידה של ציפוי השוקולד על גבי החלק העליון של כל אקלר. האקלרים טובים ביום הכנתם. * למתכון פרווה: מחליפים את החמאה בבצק בשליש כוס (80 מ"ל) שמן, את החלב במלית מחליפים בחלב סויה, ואת השמנת בשמנת צמחית. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת וניל וקוקוס בחושה>> הכי קלות, הכי טעימות: 4 עוגות מושלמות לסוכה>> לכל המתכונים לסוכות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |