אוכל
אוכל

עוגת שמרים קינמון

שושני שמרים הן קינוח שקשה לסרב לו, ובמקרה הזה גם לא צריך: עם ממתיק טבעי על בסיס סטיביה החיים פתאום הרבה יותר נקיים מאשמה

|mako אוכל| פורסם06:40
עוגת שמרים קינמון (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.4234reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית עגולה 24 ס"מ):

  • 500 גרם קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם תחליף סוכר לבן על בסיס סטיביה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • כוס ורבע חלב
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח

למילוי:

  • כוס תחליף סוכר חום על בסיס סטיביה
  • כף קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים את תחליף הסוכר ומערבבים שוב.

2מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

3מכסים ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לבלוג של שרית -מיס פטל

עוגת שמרים קינמון עם טרוביהעוגת שמרים קינמון עם טרוביה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מחממים תנור ל-170 מעלות.

5המילוי: מערבבים את תחליף הסוכר והקינמון.

6מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.

7מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים את תערובת הקינמון.

8מגלגלים לגליל הדוק, וחותכים לגלילים באורך 5 ס"מ.

9מסדרים את הגלילים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זה מזה, מכסים בעדינות ומניחים להתפחה שנייה של כחצי שעה.

10אופים כ-25-30 דקות.

תגיות:קוואקר
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il