אוכל
אוכל

עוגיות טחינה, סלק ותמרים

עוגיות שהן גם בריאות וגם טעימות זה כבר הישג, והעוגיות הנהדרות האלה מכילות טחינה, סלק, כוסמין, שיפון ועוד כל טוב בריא ומזין. צריכים עוד סיבות לרוץ ולהכין אותן? בבקשה: מדובר בחצי שעה של עבודה, לא יותר

|mako אוכל| פורסם07:20
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כוס קמח כוסמין מלא
  • רבע כוס קמח שיפון מלא
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • רבע כוס זרעי שומשום מלא
  • 3/4 כוס סוכר קוקוס או דבש
  • רבע כוס שמן קוקוס
  • 2 ביצים (לטבעונים: בננה מעוכה + כף זרעי צ'יה שהושרו במים לשעה)
  • רבע כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 2 כפות מיץ סלק טרי
  • 6 תמרי מג'הול מגולענים, קצוצים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה, המלח, זרעי השומשום וסוכר הקוקוס.

2מוסיפים את השמן, הביצים, הטחינה, מיץ הסלק והתמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח).

3יוצרים עיגולים ומועכים לקוטר של 4 ס"מ.

4מסדרים בתבנית תנור משומנת.

5אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.

* אפשר לזרות למעלה קוקוס טחון, קינמון או שיבולת שועל.

>> לעוד מתכונים בריאים וטעימים

תגיות:עוגיות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il