אוכל
אוכל
פרפלה ברוטב שמנת בטטה

ספגטי ברוטב קישואים ולימון

ארוחת ספגטי טעימה ומהירה להכנה עם שילוב מנצח של קישואים, לימון מרענן ונענע טרייה. עונג צרוף? לא נכחיש

|mako אוכל| פורסם09:23
ספגטי ברוטב קישואים ולימון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.775reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חבילת ספגטי (500 גרם)
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך ופרוסים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • חופן קטן של עלי נענע, קצוצים לרצועות דקיקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

2בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית. מוסיפים את פרוסות הקישוא, השום הכתוש וגרידת הלימון ומטגנים כדקה, עד שהקישוא מתחיל להתרכך.

3מוסיפים חצי ממיץ הלימון, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו ואת הפסטה המסוננת ומערבבים היטב.

4מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים פנימה את עלי הנענע ואת שמן הזית שנותר. אם הפסטה נראית קצת יבשה, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול וממיץ הלימון. מעבירים לצלחות, מפזרים את הפרמזן ומגישים.

לבלוג של עז תלם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il