אוכל
אוכל

כתף טלה

מנה עיקרית מיוחדת ועסיסית שלא תצליחו לעמוד בפניה, עם ירקות ורוטב עשיר

|תנובה| פורסם08:34
כתף טלה (צילום: דניאל לילה, תנובה)
צילום: דניאל לילה, תנובה
Rating:4.459reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • יחידה של שוק טלה עם עצם (בערך 2 ק"ג)
  • 200 מ"ל שמן זית (לסגירת הבשר)
  • 20 גרם מלח דק (כף שטוחה)
  • 2 יחידות כרשה
  • 3 יחידות גזר
  • 2 יחידות ראש סלרי
  • 3 יחידות בצל לבן
  • 1/2 ליטר יין אדום
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 2 ענפי תימין
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת שמן זית עד שממש מתחיל להוציא אדים, "סוגרים" את נתח הטלה מכל הצדדים ומוציאים הצידה.

2באותה מחבת ממשיכים וצולים את ירקות השורש לפי סדר הקושי שלהם (בצל, שום, גזר, שורש סלרי, כרשה).

3מוסיפים תימין, מעט רסק ויין אדום. מתבלים, כולל הסוכר, ומכסים את הסיר.

4מעבירים לבישול בתנור כ-3 שעות. לאחר כ-3 שעות מוציאים את הבשר לכלי הגשה.

5מסננים את הנוזל מהירקות, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה איטית עד קבלת רוטב. מגישים את הבשר עם הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il