אוכל
אוכל

מרק עוף עם פלפלים וקניידלך

מרק קניידלך קצת אחר: קצת חריף, עם פלפלים בכל מיני צבעים

|mako אוכל| פורסם12:42
מרק עוף עם פלפלים וקניידלך (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למרק:

  • עצמות עוף שטופות
  • 3 פולקע עוף
  • 1/2 כוס שמן סויה
  • 1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ גס (גם העלים)
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 2 כפות פלפל חריף קצוץ
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • קומץ עלי כפיר ליים (לא חובה)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לקניידלך:

  • 1/2 ק"ג קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.

2מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.

3מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את הפלפל החריף ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.

4מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.

5מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.

6יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il