אוכל
אוכל

חריימה

מנת דג טריפוליטאית המתבשלת ברוטב חריף מעולה

|mako אוכל| פורסם14:22
חריימה מוכן (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
צילום: דנה בר-אל שוורץ
Rating:4.4133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • חבילה של דג נסיכת הנילוס, מופשר, שטוף ומושרה במיץ לימון

  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • כפית כמון טחון
  • כפית קימל טחון

לפלפלצ'ומה

  • 3 כפות שמן

  • 8 שיני שום, כתושות בעלי ומכתש
  • כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הפלפל צ'ומה: מערבבים את כל החומרים (כדאי להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא - הכמויות שכאן הן לחריימה בלבד).

2שוטפים היטב את הדגים, וחותכים אותם לקוביות בגודל הרצוי.

3שמים את הפלפלצ'ומה בסיר, ומדליקים את האש. מערבבים כל הזמן, וכשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים לה חצי כוס מים, בשביל "לפתוח את העיסה".

4מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים מעט ומוסיפים עוד קצת מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכמון והקימל (אם מוסיפים את התבלינים קודם, לימדה אמא של דולי, הם משחירים את התבשיל).

5מסדרים את הדגים בסיר והופכים אותם עד שהם מאדימים יפה מכל הכיוונים, מוסיפים עוד כוס וחצי מים, שיכסו את הדגים, ומביאים לרתיחה.

6מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-10 דקות. דולי מציעה לתת לדגים לנוח קצת בתוך הרוטב אחרי הרתיחה, כלומר לכבות את האש, להניח לכל הטעמים להיספג, ורק אחר כך לבשל את 10 הדקות הנוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il