אוכל
אוכל

סלט תפוחי אדמה ממכר ומנחם

קבלו מתכון קל ומנצח של סלט תפודים שהוא לא פחות מקאלט, תאמינו לנו שלא תתחרטו

|mako| פורסם17:09
סלט תפוחי אדמה, טעימא (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.853reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • מעט מלח גס
  • מים לבישול
  • 6 מלפפונים חמוצים בינוניים בחומץ, קצוצים דק
  • 4 ביצים קשות, חתוכות לקוביות בגודל בינוני
  • קופסת שימורים של אפונה גדולה (הערה של אבא אפרים: השתמשו באפונים גדולים ישירות מפחית השמורים, לא בסנפרוסט ולא באפונה טרייה, ובשום אופן אל תיפלו בפח האפונה-וגזר: הגזר מוסיף טעם שאין לו קשר לסלט מיונז, ואחרי יומיים הסלט נהיה בלתי אכיל)
  • בצל לבן קצוץ דק (מי שפחות אוהב את הטעם הדומיננטי יכול להשתמש בבצל סגול)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גס
  • 4 כפות מיונז, רגיל או לייט, עדיף של היינץ
  • לחובבים בלבד: כף צלפים

כלים

  • סיר לבישול תפוחי האדמה
  • סיר קטן לבישול הביצים
  • קרש חיתוך
  • סכין חיתוך
  • קערת ערבוב

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה במים עם קצת מלח גס כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. אחרי חצי שעה בודקים במזלג אם הם מוכנים, וככה כל כמה דקות. היזהרו לא לבשל אותם מעט מדי, כי אז הם יהיו קשים והסלט יהיה לא טעים, וגם לא יותר מדי - כי אז הסלט יהיה עיסתי.

2מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.

3בקערה מערבבים בעדינות בצל קצוץ, אפונים, מלפפונים חמוצים וביצים.

4מוסיפים את תפוחי האדמה והמיונז ומערבבים בעדינות ערבוב יסודי, כך שהמיונז ילטף את כל המרכיבים.

5מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים, טועמים ומוסיפים מיונז ומלח לפי הטעם. מי שאוהב מלוח מוזמן להוסיף צלפים, אבל במידה.

>> עוד מתכונים של טעימא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il