מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אורנה ואלה מבשלות בבית

אטריות שחורות מוקפצות עם ירקות

עוד מתכון ביתי פשוט, מהיר ובריא של אורנה ואלה למוקפץ של אטריות אורז שחור עם שלל ירקות: אפונה, גזר, שעועית, בצל, כרוב, וכמובן שאפשר לגוון - להחסיר או להוסיך מה שרוצים

|mako אוכל| פורסם07:00
אטריות שחורות מוקפצות עם ירקות (צילום: אלה שיין , mako אוכל)
צילום: אלה שיין , mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל 2-3 מנות:

  • 250 גרם אטריות אורז שחור
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 וחצי כוסות גזר מגורר/חתוך לגפרורים קטנים
  • 1 וחצי כוסות שעועית ירוקה, חתוכה ל-2 ס״מ
  • חצי כוס אפונה טרייה
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 צ׳ילי,חתוך לקוביות
  • 1 כוס כרוב סיני, חתוך דק
  • 2 בצלים ירוקים חתוכים דק
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף מירין

אופן ההכנה:

1מבשלים את האטריות בסיר גדול במים רותחים ומומלחים קלות תוך ערבוב עד שהן רכות, מסננים ושוטפים.

2מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.

3מוסיפים את הגזר, השעועית והאפונה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הצ'ילי והג׳ינג׳ר ומטגנים תוך ערבוב.

4מוסיפים את הכרוב והבצל הירוק ומערבבים. מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב, מוסיפים סויה ומירין ומערבבים על להבה גבוהה עד שמתאחד ומעט מתייבש.

5טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il