
המצרכים :למלבי:
לקדאיף:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים מלבי: בסיר בינוני מניחים יחד חלב שקדים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה. 2בינתיים מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם 2-3 כפות מים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה יחסית. 3מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ומבשלים הכל יחד על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד שהתערובת מסמיכה. זה אמור לקחת משהו כמו 2-4 דקות של ערבוב מהיר. 4מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה מי ורדים. מערבבים ומעבירים לכוסות הגשה. ממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן. 5מצננים את המלבי לחלוטין במקרר עד ההגשה. 6מכינים קדאיף: מחממים תנור ל-170 מעלות. 7בקערה גדולה פורמים את איטריות הקדאיף בין האצבעות, עד שניתן לעבוד איתן. 8מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והשמן, וממשיכים בעיבוד התערובת רק עד שהאיטריות כולן מצופות בשכבה דקיקה של אבקת סוכר. 9מניחים את הקדאיף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה. 10אופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהקדאיף מזהיב יפה. 11מצננים לחלוטין. 12לפני ההגשה מניחים מעט קדאיף אפוי מעל כל מנה ומזלפים קצת סירופ מייפל. מגישים מיד. הערות, הארות ותוספות: • שומרים את המלבי בקופסה סגורה (או עטופים בנילון נצמד) במקרר עד 5-6 ימים. • מומלץ להוסיף את הקדאיף רק לפני ההגשה על מנת שישאר פריך. • אפשר להכין את הקדאיף מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע וחצי. • אם רוצים אפשר להוסיף טעמים נוספים למלבי כמו וניל, קינמון או כל תבלין אחר שאוהבים. * בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |