אוכל
אוכל
סיום מתוק

פונדנט שוקולד עם אגוזים

קר בחוץ? יכולים לדמיין משהו מחמם יותר מפונדנט שוקולדי עם אגוזים וארומה עדינה של אלכוהול? הכינו אותו בלי הרבה מאמץ – וייחם לכם

|mako אוכל| פורסם07:53
פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.8666reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 75 מ"ל (שליש כוס) שמן
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 75 גרם (שליש כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי
  • 25 גרם קורנפלור
  • 20-30 גרם אגוזים קצוצים
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2שוברים את השוקולד לקוביות, קוצצים גס ומניחים בקערה.

3ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.

4כאשר השוקולד נמס במלואו, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

6לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף במהירות בינונית.

7מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות.

8מוסיפים קורנפלור ואגוזים קצוצים ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

9מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפונדנט תופח ומתייצב בשוליים, אך עדיין רוטט ורך במרכז.

10מגישים חם.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס קלמנטינות, קוקוס ושקדים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il