אוכל
אוכל
סיום מתוק

מאפינס קלמנטינות, קוקוס ושקדים

במקום עוגת תפוזים, הפעם אנחנו אופים מאפינס מקלמנטינות: עובדים רבע שעה, שמים בתנור לעוד חצי שעה – ומקבלים קינוח נהדר בניחוח פרי הדר

|mako אוכל| פורסם07:58
מאפינס קלמנטינות, קוקוס ושקדים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.274reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידה מ-3 קלמנטינות
  • 200 מ"ל (1 כוס) מיץ קלמנטינות
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת קלמנטינות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

3בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ קלמנטינות ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, כאשר ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.

4לאחר שהתערובת אחידה מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים שקדים טחונים וקוקוס ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5יוצקים את הבלילה לעטרות נייר קשיחות ואופים במשך כ-12-18 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פונדנט שוקולד עם אגוזים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il